Bouwreis 2013

Zondag 24 maart 2013 vertrek om 2.30 uur in de morgen.

Het is de bedoeling  dat ieder om 3.30 uur in de hal op Schiphol staat.

Iedereen is op tijd en dik aangekleed want het is erg koud, we verheugen ons op de zon. Uiteindelijk vertrokken we om 6.30 uur want de crew was niet compleet. Na een goede vlucht om 11.30 uur geland, locale tijd.  De groep was goed te herkennen want we hadden allemaal een oranje shirt aan met Bouwreis Gambia 2013 erop gedrukt. Dit was weer goed verzorgt door  de werknemers van Dit – is – Het !!!

 Er waren een aantal mensen van de groep die de koffer open moesten maken, natuurlijk niets gevonden, maar het staat wel intresant.  Zezagen natuurlijk de decopeerzaag en de schijven een aantal  buizen voor het maken van de riool. Zij vroegen wat we gingen doen en na het horen van dat we een school gaan bouwen kon de koffer weer dicht en mochten we doorlopen.

Het busje kwam  en heeft ons naar de bouwplaats gebracht, wel moest het busje eerst aangeduwd worden, het was zwaar beladen. Koffers bovenop de imperial en veel te veel mensen in de cabine. Maar we hebben het gered. Een bijzonder  welkom stond ons te wachten van de mensen die op de compound wonen.

De container was inderdaad aangekomen,maar stond niet op de goede plek. Hij is daarom eerst leeggehaald. Als eerste kwam de Dixie eruit, daarna de tegels eruit,de dakplaten, 2 watercontainers van 1m3 per stuk.  Het was deze middag sjouwen, de knuffels, sandalen cementmolen en ander gereedschap was al door de bewoners eruit gehaald en droog opgeslagen.

De bewoners hebben ons onthaald op een heerlijke lunch, Benachin, een gerecht met rijst, groenten,kip, aardappel en komkommer.

Om 18.00 uur in het hotel afgezet en toen moest het inchecken opnieuw want er waren geen kamers voor ons gereserveerd. Het duurde even maar we Hadden dan ook snel een kamer toegewezen. De douche was heerlijk en de maaltijd weer goed verzorgd

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2013. Bookmark de permalink.

7 reacties op Bouwreis 2013

 1. Lia Maas schreef:

  hallo goede doeners, ik denk dat het wel naar wens gaat, het zit er alweer bijna op!!
  neem wat zon mee naar ned. zou ik zeggen, want daar sneeuwt het nog steeds, hier in
  zuid.fr. goed te doen , zo,n 20gr. goede reis terug voor ieder, en weer iets om op terug te kijken.
  Groeten Lia

 2. Joop schreef:

  Veel succes.

  Groeten uit Cothen

 3. Yoran schreef:

  Vanuit Berlijn ook een zet hem op!

 4. atie schreef:

  wel wel wel, lastig om een reactie te geven, volgens mij ‘pakt’ het program het- nog- niet op..probeer het nog 1 x.
  Alle goeds gewenst vanuit het uiterst koude Wijk en zet ‘m op!
  groet
  Atie

 5. atie schreef:

  vreemde website..hoop dat de reactie nu wél overkomt!
  alle sterkte allemaal en veel succes daar in de warmte…ben nu al jaloers brrr.!
  Atie

 6. atie schreef:

  dag allemaal,
  vanuit ‘Nederland – poolland’ een warme groet!
  Zet’m op en erg veel succes gewenst!
  Atie

 7. Dick schreef:

  Hallo harde werkers,
  Goed te horen dat de reis vrijwel rimpelloos is verlopen. En dan nu de grond in!! Willem, denk je wel om het benodigde afschot? Veel succes!

  Dick

Reacties zijn gesloten.