Maandag 17 februari 2014

Maandag 17 de febr.  voor de eerste keer aangekomen in Gambia. Ondanks dat we al eerder in (Zuid) Afrika zijn geweest, waren we in eerste instantie geschokt door de armoede welke je ziet. Soms ook een tegenstrijdigheid door soms een grote nieuwbouw woning maar over het algemeen armoede, zoals wij dat met onze westerse ogen zien. De vraag is wel hoe zij dat zelf ervaren. Als je ze ziet, hebben ze ondanks dat een trotse en fiere houding.

Vanaf het vliegveld eerst naar de school in aanbouw gereden, heel vriendelijk en enthousiast ontvangen, door de hele familie, ouders, zusters, broers, kinderen etc. Een hele koppel zeer kleine, jonge kinderen die je allemaal een hand willen geven, een geweldig ontvangst.

Als je deze kinderen ziet en ook de omgeving dan weet je waar je het voor doet, een kans om te leren en daardoor werk te krijgen en een betere toekomst.

Dinsdag direct vanaf 8.00 uur aangekomen bij de school aan het werk gegaan. Ook vandaag woensdag 19 febr. weer aan de slag gegaan samen met de lokale arbeiders. En ja, aan het einde van de dag lagen de eerste dakplaten er op en ook vast. Als alles mee zit, is het dak vrijdag klaar.

Vanavond de gang van zaken weer door gesproken en de plannen/werk voor morgen verdeeld, alles in  goed overleg.

Conclusie de eerste indruk is een geweldig project, er moet nog veel gebeuren, maar als alles is gerealiseerd dan kunnen we met z’n allen trots zijn op het resultaat.

Jan en Dikky Meuleman

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2014. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Maandag 17 februari 2014

 1. Cees en Margreet schreef:

  Leuk dat jullie het zo ervaren, we hebben dus niets te veel gezegd.
  Hoe gaat het met de kinderen en de familie op de compound.
  Het is echt jammer dat we er niet bij zijn, maar we leven mee.
  In gedachten zien we jullie bezig.

  Liefs,
  Cees en Margreet

Reacties zijn gesloten.