Vrijdag 4 mei 2012 – “De laatste officiële bouwdag”

Vandaag mochten we een uurtje later opstaan, omdat het gisteravond zo laat was geworden.

Na het ontbijt met frisse zin weer naar de Londen Corner School. Alles moest af vandaag, dus dat werd hard werken. Vandaag was een heerlijke dag omdat Marianne haar stem kwijt was. Ze kon ons dus ook niet vertellen dat ze een “kakkerlakje” had gevonden. Gelukkig gaat het vanavond al beter met haar stem, ze kan al een rondje bier bestellen. Dus proost!

Tot onze schrik kwamen we er vandaag ook achter dat we een schijthuis zijn vergeten te schilderen. We hebben het toch maar niet gedaan omdat, niemand bereid was om binnen te treden. Een kapotte wc pot in een zompig donker hol zonder verlichting, lekkende kranen, water dat spontaan uit de muur spuit en een kweekvijver is voor kakkerlakken. We konden helaas geen slot vinden waarmee we het hok voorgoed konden sluiten! Dat is het enige wat we ermee konden doen. Misschien een mooi project voor volgend jaar.

Ook vandaag kregen we weer hulp van ouders die hiermee hun betrokkenheid toonden. Ze voerden alles uit wat we maar vroegen, want blauw is ten slotte blauw, en nat licht blauw is ten slotte net zo licht als droog donker blauw. Iets wat sommigen onder ons ook niet begrepen.

Ondanks het later beginnen waren we toch op tijd klaar. Na afloop werd ons door de schoolleiding een heerlijk koud biertje aangeboden. Dat kon omdat we in tegenstelling met eergisteren de hele dag stroom hadden, dus ook de ijskast werkte weer.

Alle schoollokalen zijn nu af maar er is voldoende werk voor een volgende bouwreis. We hebben veel gereedschap voor ze mogen achterlaten wat in dank door ze werd aanvaard. Vooral de hoge drukreiniger betekend dat ze nu zelf de toiletjes kunnen schoonmaken.

Morgen het slot van deze heerlijke, drukke maar voldane week. We zijn zeer benieuwd naar de optredens van de kinderen. Ook worden de laatste spullen opgehangen en overhandigd.

Dit verhaal hebben we onder het genot van slechts één drankje (voor de gene die dit nog steeds geloven) gemaakt. Dus als dit verslag ietwat onregelmatig overkomt dan moet je maar denken: oorzaak drank. Welterusten!

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2012. Bookmark de permalink.

4 reacties op Vrijdag 4 mei 2012 – “De laatste officiële bouwdag”

 1. Willem schreef:

  Prachtige reactie van Atie – vindt hem snel op zaterdag 28 april 🙂

 2. Hennie en Dominique schreef:

  Hallo bouwers,
  Wederom hebben we genoten van de verhalen welke mooi en zeer gedetailleerd worden verwoord.
  we wensen jullie een hele fijne, veilige en goede terugreis, hopelijk hebben jullie een dikke jas bij want hier is het echt koud , 12 graden en af en toe een bui.
  Wel thuis
  Groetjes Hennie en Dominique

 3. Petra schreef:

  Dag hollandse dames en heren.
  Hier staat een warme douche klaar, en een ruim bed, en vers eten en drinken. (ook bier).
  Jullie zullen wel moeten wennen aan het weer hier, want hier regent het weer, (of nog steeds kan ik beter zeggen’ ) en het is nu 12 graden, dus dat is even afkoelen..!
  Leuk jullie verhalen te lezen, morgen ga ik het horen..!
  GOEDE REIS NAAR HUIS.
  Petra

 4. Jan Bodewes schreef:

  Hoi MARIANNE, Cees, Margreet, Thom, Willem, Ad, Paula en de andere bouwers,
  Een wereld klus geklaard, mooi werk gemaakt vandaag een mooie afsluiting, naar huis met een voldaan gevoel en heelveel mooie herinneringen.
  Jullie hebben daar iets achtergelaten en dat is veel meer dan muren schilderen, je hebt deze mensen het gevoel gegeven/versterkt, dat ze er niet alleen staan en dat er een toekomst is.
  Groeten van Jan uit Soest

Reacties zijn gesloten.