Zaterdag 28 april

Na een leuk ontvangst in het dorpshuis van Cothen met heerlijke koffie en appelgebak vertrokken richting Brussel.

Na een kleine file richting Brussel zijn wij ruim op tijd aangekomen en hebben wij onze bagage ingecheckt. Dit ging zeer voorspoedig want de omvang van de bagage was vrij groot. We hadden de rolsteiger mee van Pieter van Doorn / GECO. We waren erg benieuwd of deze ook door de controle moest maar naar wat heen en weer gepraat konden twee van ons met alle spullen en de dozen doorlopen. Wel moesten alle koffers en handbagage door de scan. Alles werd gelukkig goed bevonden. In totaal hadden we 540 kg aan bagage en we mochten 550 kg meenemen. Dus precies goed.

Tot onze verbazing hadden we een tussen stop. Dit was in Conakry in Guinea. Het veroorzaakte een oponthoud van 50 minuten en we waren al over Banjul heen gevlogen. We landde rond een uur of 23.00 op het vliegveld van Banjul en we waren zeer benieuwd of al onze bagage mee gekomen was.

Alle koffers en zelfs de steiger kwamen via de lopende band de aankomst hal in. Sommige onderdelen onder begeleiding van een vliegveldmedewerker. Ondanks al onze voorzorgen, schriftelijke afspraken en bevestigingen bleek dat de douane onze rolsteiger beschouwden als een importartikel. Hiervoor moesten invoerrechten betaald worden. Dat had voorkomen kunnen door de juiste formulieren in te vullen, helaas die hadden we niet en waren we genoodzaakt onze handelsvaardigheden aan te spreken. Jeroen bleek hierin best goed en na enige onderhandelingen kregen we zelfs toestemming om zonder kosten de steiger in te voeren. Wel werd verteld dat bij uitvoer enige consternatie zou kunnen optreden omdat wij zonder documenten materiaal invoerden.Tijdens het wachten werden we gelijk al verleid tot bijzondere gesprekken! We zijn ten slot van rekening iets anders van kleur.

Door de vertraging bij de douane stond ons busje al op ons te wachten. De bagage werd bovenop de bus geladen en vele handen weren aangeboden maar daar zat wel een kostenplaatje aan.

De rit naar het hotel duurde 20 minuten en in de tussentijd kregen wij een snelcursus geschiedenis van The Gambia. Van Baba en zijn chauffeur Alfo. Het hotel lag er stil en verlaten bij want het was inmiddels half 1 plaatselijke tijd (2 uur verschil met Nederland) . Er werd nog even nagepraat, kamers werden verdeeld en toen naar bed.

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2012. Bookmark de permalink.

3 reacties op Zaterdag 28 april

 1. Willem schreef:

  Hoi Atie, dank voor je lieve woorden. Wil je mij even sms’en ivm de reunie? Kun jij op 27 of 28 mei as. Veel plezier nog en groeten, Willem.

 2. Paula Stam schreef:

  Lieve Atie,

  Leuk om wat van je te horen, (lang geleden hè?) en wij hebben net zo van jou genoten als jij van ons. Heb je vandaag al wat ondernomen, of ben je nog aan het uitrusten? Dat je je maaltijd hebt gedeeld is echt jij, leuk, nog hele gesprekken gehad met de mensen? Is het wennen zonder ons gezelschap of is het wel lekker rustig? Ik moet er in ieder geval aan wennen. Geniet nog heel veel van je weekje vakantie en doe voorzichtig.
  Liefs, Paula.

 3. Atie schreef:

  dag allemaal,
  jullie zullen, op het moment dat ik dit stukje schrijf, inmiddels wel thuis zitten aan de koffie. Met vele verhalen voor het thuisfront!!
  Ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad, na al het geklus!! En dat de vlucht niet via Conacry is gegaan…dat scheelt een slok op een borrel..

  Jullie waren gisteravond nog maar nauwelijks de bocht om of…huppakee…het restaurant werd hier gesloten. Ja ja..daar zit je dan met je goede gedrag..men vertelde mij dat het seizoen is afgelopen en pas in oktober verwacht men de volgende golf toeristen.
  De pizzeria was gelukkig wel open en er werd een enorme pizza voor mij tevoorschijn getoverd…veel te veel voor mij alleen..dus ik heb deze met drie personeelsleden gedeeld. Men keek wel wat op van deze actie…
  Zo zien we maar weer hoe afhankelijk men hier is van tourisme.

  Lieve allen: erg veel dank voor de gezellige week! We hebben bijzonder veel bereikt, meer dan ik de eerste dag alhier, had gedacht! Wat een harde werkers zijn jullie..verbazingwekkend! Het ene moment zie je een smerig, stinkend en donker lokaal (vgl.: de grotten van Han) en in een mum van tijd is de ruimte schoon en fruitig..als in een versneld opgenomen film..
  Willem: je had alles bijzonder goed voor elkaar. Fantastisch! Ik heb veel respect voor je organisatietalent..zo, eindelijk is dit nu zwart-op-wit vastgelegd….
  Dit is een mooi en zuiver project en fijn te weten dat er nu toestemming is voor de bouw van ‘ je ‘ nieuwe school..jullie droom (van jou en Lydia) zal zeker uitkomen!!!
  Dag allemaal en geniet na..

  liefs
  Atie

Reacties zijn gesloten.