Maandag 25 maart 2013

Start ontbijt 7.00 uur

We wilden vertrekken om 7.15. Dit werd echter 8.30 uur.  Het busje wat ons zou wegbrengen had wat problemen.  De chauffeur die een taxiverguning heeft/had zijn zaken niet op orde, om ons bij het hotel af te halen bleek zijn vergunning niet op orde ,  taxi en chauffeur werden in beslag genomen. Dan zit er niets  anders op om nieuw vervoer te regelen.

Uiteindelijk op de bouwplaats aangekomen werden de taken verdeeld door Jeroen. Dit deed hij goed. Iedereen had een klus. Jan  enWillem S die kregen de opdracht om het magazijn op te zetten. Etienne mocht zijn creativiteit uit leven om van een oude pallet een mokkenrek te maken,  zodat  de bouilion  mokken een mooie en een veilge plaats kregen .

Margreet en Henny gingen de bouwplaats puinvrij maken.  De overigen gingen de container op de plaats zetten. Om  dit goed voor elkaar te krijgen was het noodzakelijk dat eerst de takken uit een boom gezaagd werden.   Wie gaat er de  de boom in? Jeroen had  deze kunst afgekeken van de apen bij ons hotel. Hij dacht wat zij kunnen, kan ik ook.  En inderdaad dat kon hij zeer goed, een natuurtalent!

De container werd op zijn plaats gezet met een lier  dat heeft Willem  R  menig zweetdruppel gekost. Om 10.00 uur  is Margreet gaan starten met het koken van bouilion. Het water werd gekookt op een kampvuurtje. Maar het smaakte er niet minder om.  Het  smaakte naar meer.

Na de break is er gestart met de gleuf graven voor de aanleg van de fundering, dit wordt gedaan door plaatselijke medewerkers . Deze waren bewapend met scheppen en  een pikhouweel.  

De Dixie moet op de plek van de oude toilet komen. Toen de Dixie  zijn plaats had gekregen kon het waterpas zetten beginen. De kinderen  van de compound hebben geinspecteerd of het ok was.  Deze week wordt er nog een  officiele  opening verwacht  door de belangrijkste persoon van deze compound: mama Ceesay.

De tegenvallers van deze ochtend waren:

 • Vervoersproblemen, Verkeerde vloeistof in de noodaggregaat,  Het uitzagen  van de ramen uit de container stuitte op problemen. De wand was zo hard dat de slijpschijven het begaven.  Dus vanmiddag  gaat Jan winkelen met Kaddy. De opdracht is dat ze proberen een slijptol  te huren.
 • Het  bericht dat het gisteren de koudste dag in Nederland is ook bij ons doorgekomen  terwijl het hier slechts 39 graden is.

De positieve ontwikkelingen van de  ochtend  waren:

 • Bouwterrein is overzichtelijk.
 • Bomen die weg moesten zijn  gekapt en afgevoerd.
 • Het eerste lokaal is uitgezet.
 • Gravers zijn druk aan het graven.
 • De Dixie staat op zijn plaats.
 • Magazijn is ordelijk zodat we nu alles makelijk kunnen vinden.
 • Container staat op zijn plaats.
 • Nederlandse vlag hangt er.

Kortom er is structuur op het terrein.

De maaltijden zijn goed en het drinken nog beter !!!!!!!

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2013. Bookmark de permalink.

4 reacties op Maandag 25 maart 2013

 1. tiny stalenhoef schreef:

  Hoi Wim, wat een gedoe met je telefoon,maar heb alles gelezen,het zat wel wat tegen maar er is al heel wat gedaan en dat in die hitte.Geweldig hoor. Veel succes allemaal.Alles is oke hier,over het weer gaan we het niet hebben. Knuffel van mij en de jongens. Tiny

 2. atie schreef:

  dag allemaal!
  Ik ben trots op jullie…
  Jeroen: ik wist al lang dat je apenbloed in je had!
  Wat een klus om die zware container op zijn plek te krijgen..en het graven van die fundering daarna…Tsjee! ik zie het allemaal voor me…koppie bouillon en dan weer VERDER!
  Helemaal top!
  Hier wordt het warmer …ehhh…binnen dan 😉
  Komt door het lezen van jullie teksten…
  dag
  Atie

 3. Hennie en Dominique Oostrom schreef:

  Hoi Cees en Margreet,
  Wij wensen jullie heel veel succes met dit mooie initiatief, en hopelijk maken jullie en het hele team heel veel kindjes blij.
  Groetjes vanuit het koude Nederland

 4. Wat hebben jullie al veel gedaan en dat in 1 dag
  geweldig hoor, succes verder, en Wim, houdt je pet op hoor!
  groeten uit Leimuiden

Reacties zijn gesloten.