Dinsdag 26 maart

Wat moet er gedaan worden vandaag.

De borden die bij het project komen te staan moeten gelakt worden, daar startte  Henny mee.

De stenen voor de fundering moeten naar het eerste lokaal gebracht worden. Deze stenen hebben een  gewicht waar de Arbo heel blij van wordt. De stenen wegen ongeveer 20 kilo per stuk. Ze moeten dus per kruiwagen richting eerste lokaal veroerd worden. Het team bestond uit:  Willem S, Wim, Etienne en Cees. Zij hadden een methode. Twee personen legden de stenen op de kruiwagen en haalden deze er  af. De andere duwde de kruiwagen. (zie foto) En diegene die over was rustte uit onder de casheynoten boom.

De container  wordt omgebouwd tot schoolkeuken. Gert en Jeroen  plaatsten daar stalen kozijnen met stalen luiken in. Er komt geen glasraam in. (zie foto)

Margreet startte met het schilderen vande binnenkant. Ze had gehoopt dat de verf mooi dekkend zou zijn. Maar dat was niet zo. We moeten tevreden zijn me een iets minder gladde muur. Na de koffie kreeg Margreet hulp van Wilem S. Deze wilde wat anders dan stenen vervoeren. Er lagen er tenslotte al 200 op de juiste plek.

Willem R was druk met meten van de diepte van de fundaiesleuven. Daar werd hij niet vrolijk van.  Er zat veel hoogteverschil  tussen het hoogste en het laagste punt. De container staat op een plaats die ruim een meter hoger is dan lokaal 1.

Voor de lunch zijn we op tijd naar huis gereden. Het busje staat nu bij het  compound dus daar hoeven we niet meer op te wachten. Lekker bij het strand gelunchd.

De middag ging iedereen weer mee. De zijkant in de  schaduw van de container is geschilderd.

Het plan was dat Gert en Jeroen het dak van de container op zou gaan maar daar was de temperatuur iets te hoog voor.

S’avonds na het diner zijn we even een afzakertje gaan halen  in het uitgaangs gebied, dit is in de buurt van het hotel.   Maar niet te lang. Morgen weer vroeg op.

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2013. Bookmark de permalink.

6 reacties op Dinsdag 26 maart

 1. tiny stalenhoef schreef:

  HoiWim, geniet nog even van de warmte,hier sneeuwt het zo nu en dan,het is dus nog steeds knudde.Het zit er bijna op voor jullie, een goeie reis allemaal voor Zondag groetjes Tiny

 2. tiny stalenhoef schreef:

  Hoi Wim, weer even een berichtje uit Soest alles oke hier.Was gezellig met de andere twee boys vandaag,liefs van ons. Succes allemaal, met al jullie mooie werk. groetjes uit een brrrrrrrrr koud Soest Tiny.

 3. Thom van Dam schreef:

  Hallo stelletje bouwvakkers(sters),

  Ik las dat weer een avontuurlijke bouwreis is. Ik geniet weer van jullie kunstjes. Het moet jullie een heerlijk gevoel geven.In Cothen is alles oké. Jan gisteren gesquasht met Dick en na afloop over jullie berichten over de bouwreis gesproken. Margreet denk erom blijven smeren. Willem doe de groeten aan mama Cashey. Cees denk om jezelf want we moeten nog meer bouwreizen maken. Etienne ik krijg een beetje heimwee als ik jullie op de foto’s zie. Het weer het hier heerkijk met de cv op 20.

  Veel plezier groet Thom.

 4. Familie Nota schreef:

  Lieve bouwers,
  wat zijn jullie goed en druk bezig! En Opa Jeroen als aap in de boom, haha. En dan die riool buizen in de taxi, wat een heerlijke avonturen. Erg leuk om de verslagen te lezen en de foto’s te bekijken.
  Hier dwarrelen ondertussen wat sneeuwvlokjes (!) in de lucht en jullie kunnen niet aan het tweede dak beginnen omdat het te warm is. Wat een verschil…
  Wel leuk om te zien dat de jongetjes daar ook in Barca shirt van Messi lopen. 🙂
  Succes nog met de tweede helft en tot zondag!
  Liefs vanuit IJsselstein.

 5. Dit is Het schreef:

  Hallo Allemaal,

  Namens iedereen van Dit-is-Het wensen wij jullie de komende dagen nog heel veel plezier en succes.

 6. Petra schreef:

  Dag mensen die hard werken,
  Ik zie dat jullie hard werken, geweldig leuk en goed van jullie.!
  Ik zou de ogen van de dorpsbewoners wel willen zien..!
  Genoeg te eten en drinken? En genoeg lol?
  veel succes ermee…
  groeten, Petra

Reacties zijn gesloten.