Donderdag 27 februari 2014 (Marianne)

De ochtend begon voorspoedig. Iedereen wist precies waar hij/zij mee moest beginnen en dit werd dan ook gedaan:

 • De elektronica groep is vandaag verder gegaan met het plaatsen van de bedrading, de stopcontacten, de stekkerdozen en het aansluiten van de lampen. Helaas is dit alles nog niet aangesloten op de elektriciteit en weten we nog niet of dit alles het ook echt doen. In theorie zijn we op de goede weg maar of dit ook zo blijk te zijn in de praktijk, dat blijft de vraag.
 • In de technische gang is een aansluiting gemaakt voor de riolering en het water. De aansluiting is naar buiten gelegd voor de bekabeling van de data, elektra en water. De data kabel zal waarschijnlijk een tijdje niet worden gebruikt, deze liggen in ruste. Nadat Jan en Gerben werden helmaal gek van 2 kabels van 40 meter, 2 kabels van 65 meter en 1 kabel van 100 meter. Deze waren allemaal gelabeld. Ondanks dit alles zijn de heren zijn hier meerdere malen over gestruikeld.
 • De watertank is vandaag op het dak van de container gezet. Dit is met 6 mensen gedaan en zal dienen al water aanvoer van de keuken.
 • Lia is begonnen met tegels te leggen in 1 van de toilet ruimtes. De prachtige gele tegels werden vakkundig op de muur geplaatst waarna een aantal mensen ze weer net zo hard naar stootte. Dit leidde tot de nodige reparaties. Het resultaat tot zover is erg mooi.
 • De schilders hebben ook vandaag hard gewerkt. 1 van de rust ruimtes is helemaal klaar en van de 2de moet alleen nog maar de bovenste rand worden gedaan. Het meeste van de primer zit nu op de muur. Ook kregen we vandaag weer extra hulp van 1 van de kinderen uit de omgeving. Hij heeft heel hard gewerkt en zag er prachtig uit, hij was bijna net zo wit aan het eind van de dag als dat wij zijn.

Terug aangekomen op de compound hadden de lokale werkers al een heel stuk voor de school geëgaliseerd waardoor het alles er geweldig uitziet.

In de middag een klein ongelukje. Willem wilde een tegel doorbreken die in daarbij in zijn vinger schoot en hier een snee van ongeveer 2 cm maakte. Hij is na het bezoeken van verschillende medische tussenstops en 2 bezoekjes aan de politie dan toch eindelijk gehecht in het ziekenhuis. Je zou denken een bezoekje aan de politie. Ja hier in Gambia moet je eerst langs het politiebureau zodat ze zeker zijn dat de verwonding niet is veroorzaakt door een misdrijf.

Aan het eind van de avond was iedereen weer in het hotel en hebben we heerlijk van het diner mogen genieten. Dit zo als gebruikelijk onder een muzikale voorstelling van een lokale band en dansgroep. Kaddy heeft ook deelgenomen aan dit vermaak en ons haar danskunsten laten zien.

We lopen wel iets achter met het verslag maar daar wordt aan gewerkt. Er is gewoon zoveel te doen en met iedereen gaat het goed.

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2014. Bookmark de permalink.

3 reacties op Donderdag 27 februari 2014 (Marianne)

 1. Peter en Anna schreef:

  hopen dat jullie een goeie thuisreis hebben en het is wel wat kouder dan in Gambia
  Tot vanavond veel liefs en groetjes

 2. Cees en Margreet schreef:

  Hoi bouwers,

  Cees en ik wensen jullie een goede en gezonde thuisreis.
  Zijn benieuwd naar alles wat jullie in de afgelopen 14 dagen gerealiseerd hebben.
  Is het schilderwerk met de cijfers en letters in de klassen nog gelukt?
  We zien jullie hopelijk op de reünie/evaluatie t.z.t.
  Marianne denk je nog aan de sigaretjes???

  Groetjes,
  Cees en Margreet

 3. Helma van der Jagt schreef:

  Nou Wim zit je weer in de prijzen, o o o oh
  hoop dat het goed geneest, doe voorzichtig!
  Lees dat Lia lekker bezig is in de toiletten
  echt iets voor jou Li!! liefs van jullie (schoon)zus

Reacties zijn gesloten.