Maandag 24 februari 2014 (Dick en Marianne)

Vandaag een groepswissel gehad: 2 nijvere werkers zijn weer vertrokken: Dikky en Gert. Maar we hebben daarvoor wel 7 verse vervangers gekregen: Gerben, Arjen, Daniël, Els, Wim, Lia en Marianne. (let op: 7 ruilen tegen 2, zo goed waren deze 2).

Een aantal van oude groep heeft vanochtend Serekunda Market bezocht, de anderen hebben een heerlijke strand wandeling gemaakt en gezwommen om zo de werkvrije ochtend door de komen. Om 13.00 zijn ze richting het vliegveld gegaan om de nieuwe groep op te halen en de andere af te leveren.

De nieuwe groep was deze ochtend vroeg vertrokken (5.00 uur!) richting Schiphol waar de meesten van hun een totaal nieuwe ervaring tegemoet gingen. Vol enthousiasme en met frisse moed kwamen ze aan in Banjul en werden warm onthaald door de huidige groep.

Op naar de school, waar de nieuwkomers kennis konden maken met de familie en de werknemers. Omdat de groep groter was geworden was er een nieuwe bus gehuurd, wel met onze grote vriend Seikou  als chauffeur. Van buiten is het een mooie ‘glanzende’ Mercedes bus, maar van binnen blijkt hij volledig gerenoveerd te zijn – op zijn Gambiaans.

We stonden er versteld van hoe geweldig het gebouw er uitziet en hoeveel werk er inmiddels is verricht. Een warm welkom voor wie dan ook. In plaats van alleen te kijken werd er toch gewerkt:

 • Overleg met de plaatselijke loodgieter, solderen daar hebben ze wel eens van gehoord maar hoe je dat moet doen of welk materiaal je nodig hebt. Dat wist deze man niet en onze aansluitingen waren niet helemaal niet water dicht. Echt Gambiaans.
 • De stroomkabel mannen kwamen een aantal uur later dan gepland om de kabel aan te lebben van de weg naar de container. Echter de draad bleek te kort want we moesten ook nog de hoek om. Na overleg en verlenging is alles goed gekomen en is de meter geplaatst.
 • De schoolborden uit Soest (de Driesprong), zijn opgehaald bij de container die net was aangekomen. Dit was niet een klusje voor 1 maar voor 4 man en de chauffeur. Deze zijn ook weer naar de school gebracht. Waar we versteld staan van de kracht van ‘opa’.

Dan eindelijk de verdiende maaltijd. Waarna we de gang van zaken en de planning voor morgen hebben besproken.

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2014. Bookmark de permalink.

2 reacties op Maandag 24 februari 2014 (Dick en Marianne)

 1. Thom van Dam schreef:

  Hallo harde werkers,
  Naast een fotografe (Marianne) hebben we nu ook een schrijver in ons midden. Hij komt uit Cothen en heet Etienne Bomans. Etienne heerlijke luchtige humoristische verslagen van wat hetgeen wat jullie doen en meemaken. Zoals Margreet en Jan schreven; alsof je de bouwreis meemaakt. Als er dan mensen zijn die het jammer vinden dat ze na 1 week terug gaan (moeten) dan zegt dit iets over; een goed gevoel hebben over wat je in 1 week meemaakt. O ja, Etienne niet de kantjes ervan af zitten.
  Jongens en meiden en nieuwkomers veel plezier, lekker buffelen en genieten. (het mooiste werkwoord) Dick ik heb vanavond Albert alle hoeken van de squashbaan laten zien. Volgende week zien we elkaar, dat is ook genieten. Hoe ver heb jij die steentjes van het schoolbord (contra gewichten) kunnen gooien?
  Willem ik hoop dat de schoolborden heel aangekomen zijn. Doe de groeten aan Caddy, Fatoe en de familie Ceasy. We zien elkaar.

  Groeten uit Cothen,

  Thom.

 2. Peter en Anna schreef:

  Fijn dat jullie goed zijn aangekomen.We zien verdere post met plezier tegemoet
  Veel werk plezier en de groetjes

Reacties zijn gesloten.