Woensdag 26 februari 2014

Iedereen ging verder waar hij gisteren was gebleven.

 

Wim begon met het primeren van de laatste ruimtes in het eerste lokaal. Als dit namelijk af is dan kan er door de andere geschilderd worden. Dit lukte natuurlijk en ’s middags begonnen de dames er een mooie lichtblauwe verf op aan te brengen. En wat waren ze dapper vooral Els die ondanks haar hoogte vrees toch op de stijger ging staan. Ze kregen bij het schilderen hulp van 1 van de zusjes van Kaddy. Ze werd in een verf outfit gestoken zodat haar kleren niet onder de verf kwamen. Gelukkig maar, want haar gezicht was na de tijd mooi blauw gespikkeld.

 

Alle buizen waren schoon waardoor de bedrading kon worden getrokken. Oh wat waren Gerben en Jan blij. Eindelijk na al het harde werken, in de brandende zon werd er gejuicht. Het was gelukt.

 

De eerst TL-lampen werden in de 2 lokalen opgehangen. Het was een hele klus om de elektriciteit draden door de pijpen heen te treken. Ja dat is toch lastiger dan ik dacht. Maar na een draad of 3 hadden we dan toch echt de manier gevonden. Ook de schakelaars en de stekkerdozen werden geplaats.

 

Lia ging gestaagd door met het stuken van de toilet ruimtes. Ze was af en toe zo druk  bezig dat ze alles en iedereen buiten sloot en niet hoorde dat we gingen soep eten. Wat een ongelofelijke toewijding en inzet.

 

Dick was nog druk bezig met het aanleggen van de waterleidingen voor de toiletten en wasbakken.

 

Naast de al aanwezige werkers kwam een nieuweling de groep versterken. Hij ging ons helpen met het egaliseren van de grond om de school heen. Wat een geweldige vent! ik hoefde hem het maar 1x te vertellen en hij deed dan precies wat ik van hem vroeg. Dit overkomt me normaal nooit!

 

Wat hebben we deze dag verder nog mee gemaakt.

–       Het was vandaag wasdag op de compound. Er lagen stapels met was en dit werd in verschillende teiltjes gewassen. Er werd een helder blauw wasmiddel gebruikt. Ongelofelijk dat ze de witte kleding op deze manier zo wit krijgen. Ook de allerkleinste hielpen mee. Deze probeerde het wasmiddel op te eten, dit mocht echter niet en haar mond werd gauw schoon gespoeld.

–       Ik kwam tijdens de lunch een aantal tuinmannen tegen die bezig waren met het pellen van kokosnoten. Dit gebeurt met een heel groot hak mes en de man die dit vast had keek niet al te vriendelijk. Gelukkig was ik niet alleen en mochten we 1 van deze kokosnoten meenemen. Deze ging tijdens de lunch rond en geproefd. Er is duidelijk verschil tussen een verse en een wat oudere kokosnoot.

–       Ook kwam ik 1 van de hotel dieren tegen. Een prachtige leguaan. Niet de grootste maar toch wel indrukwekkend.

 

Marianne

Dit bericht is geplaatst in Gambia 2014. Bookmark de permalink.